- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
تقدیر از هادی ساعی در نشست موسسه جوانان باران
پرینتتقدیر از هادی ساعی در نشست موسسه جوانان باران
در نشست ویژه موسسه جوانان باران دلایل ناکامی کاروان ورزشی ایران در المپیک 2008 پکن مورد بررسی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی بنیاد باران؛ در ابتدای این جلسه محسن صفایی فراهانی طی سخنانی سه پارامتر اصلی را در عدم نتیجه گیری ورزشکاران ایرانی در عرصه های بین المللی موثر دانسته و اظهار داشت: در بررسی عملکرد کاروان ورزش ایرانیان شخص یا گروه خاصی را مقصر نمی دانم، بلکه به نظر من این نتیجهگیری به عملکرد کلی ما در مقابل ورزش برمی گردد و اقداماتی که در 60سال اخیر باید برای ورزش کشور انجام می دادیم. وی تاکید کرد: اولین پارامتری که باعث شده ورزش ما در این جایگاه قرار گیرد عدم برنامه ریزی ملی در بحث پرورش است.
صفایی فراهانی گفت: در کشور ما پرورش آحاد ملت جزو برنامه ها قرار نگرفته است و به طور مثال ما اگر بچه ای را 20 ساله به دنیا بیاوریم، به دانشگاه فرستادن او غیرممکن خواهد بود چرا که بحث پرورش درمورد وی عملی نشده است. حالا ورزشکاران ما نیز حکم همان بچه را دارند. موضوع ورزش در مدارش کشور ما نسبت به دهه 30 هیچ تفاوتی نکرده است. همچنان زنگ ورزش در آموزش و پرورش یک زنگ تفریح به تمام معناست و عنوان معلم ورزش نیز به هر شخصی که بی کار است اطلاق میشود. این اتفاق دقیقا همان اتفاقی است که در دهه 30 رخ می داد و این نشان می دهد ما در بحث پرورش به هیچ عنوان خوب عمل نکرده ایم.
وی درباره دومین پارامتر موثر در عدم پیشرفت ورزش کشور نیز افزود: رسیدگی به ساختار ورزش دومین موردی است که در 60 سال اخیر می توانستیم دنبال کنیم اما نسبت به آن بی توجه بودیم.
این مقام اسبق ورزشی کشور دریاره اقدامات کشورهای بلوک شرق اظهار داشت: این کشورها ورزشکاران خود را تحت کنترل های شدید به سمت جلو هدایت می کردند. زمانی که ورزشکار کشور ما در وزنه برداری رکوردی 3 برابر وزن خود را ثبت کرد کارشناسان بلغار فیلم مسابقه را از زوایای مختلف مشاهده و اتفاقی که بر روی تک تک ماهیچههای بدن ورزشکار افتاده بود را بررسی کردند و از این طریق در جهت پرورش وزنه برداران خود اقدام کردند ولی ما در ساختار خود هیچ یک را انتخاب نکردیم و به همین دلیل هم هر شخصی که برای سر و سامان دادن به وضع ورزش پا پیش می گذارد نقش چشمگیری نمی تواند داشته باشد چرا که ما نه گلخانه را داریم و نه افرادی که انگیزه کار آنچنانی داشته باشند.
محسن صفایی فراهانی سومین و مهم ترین پارامتر را عدم وجود مدیریت درورزش دانست و گفت: اعتقاد دارم که در ورزش ما مدیریت وجود ندارد و مدیریت یعنی سیستم جامعی که در تمام سالهای بعد از انقلاب از وجود آن محروم بودیم. وی افزود: در اعزام تیمهای ملی در رده سنی جوانان در بسیاری موارد شاهد عدم اعزام تعدادی افراد به دلیل مشکل سربازی هستیم، این نشان دهنده عدم وجود مدیریت است؛ مدیری که نمیتواند 4 روز بعد خود را ببیند چه طور برای 4 سال بعد برنامه ریزی کند؟ صفایی فغراهانی ابراز عقیده کرد: در این شرایط توفیق های زمان مدیریت مهرعلیزاده و هاشمی طبا را توفیق ورزش نمی دانم بلکه توفیق شخصی برای این افراد می دانم. برنامه های این چنینی دستخوش تغییر دولت ها نیست. برنامه ریزی های اجرایی در بند جناح بندی های حکومت قرار نمی گیرد. 80 درصد از بازیکنان فوتبال در حالی که بالای 25 سال سن دارند راهی تیم ملی میشوند و ما به ندرت بازیکن 18،19 سالهای را در ترکیب تیم ملی میبینیم چرا که بازیکنان را از 12 سالگی برای این منظور آماده نمی کنیم این در حالی است که سایر کشورها مراحل راطی کرده و به موفقیت می رسند.
وی تاکید کرد: در هر حال اگر می خواهیم ورزش ما موفق ومشکلات برطرف شود باید برای 20 سال آینده نگاه بنیادی داشته باشیم. تفاوت در توجه به بنیادهای ساختاری برای پرورش بین کشور ما و سایر کشورها تفاوتهای اساسی دارد؛ به طور مثال در مدارس شهری کوچک در بانگوک زمین چمن فوتبال موجود است حال ما در شهر تهران چند زمین چمن فوتبال مناسب داریم؟!
صفایی فراهانی تصریح کرد: اینکه یک فرد یا یک رییس فدراسیون را در نتیجه گیری ها مقصر بدانیم اشتباه است، چرا که دلایل بنیادی دیگری در این موضوع دخیل است.
رییس اسبق فدراسیون فوتبال در خصوص ضعف های مشهود در کاروان ورزشی ایران در رقابت های المپیک گفت: عملکرد ورزشکاران در چین نتیجه اتفاقاتی است که در سالهای گذشته افتاده است. باید ببینیم قبل از چین چه اقداماتی انجام دادیم؟ امروز نتیجه برنامهریزی اشتباه سالهای قبل را می بینیم. وقتی مربی را در یک رشته ورزشی انتخاب می کنیم که اوج مربیگری وی 25 سال قبل بوده، قطعا نباید انتظار داشته باشیم او با تغییرات روز رشته ورزشی آشنا باشد! در سال 1974 در بازیهای آسیایی که در تهران برگزار شد درست است که ورزش ما توسعه آنچنانی پیدا نکرد، اما مواردی همچون ورزشگاه آزادی برای ما به جاماند که همچنان تنها ورزشگاه مورد تایید فیفا در کشور است. ما در آن برهه زمانی گلخانهای عمل کردیم و نتیجه گرفتیم، اما متاسفانه هم اکنون توان مدیریت آن زمان را هم نداریم.
محسن صفایی فراهانی در رابطه با بهانه برخی فدراسیونها مبنی بر فوتبالزدگی ورزش کشور و همچنین ورزش فوتبال گفت: اینکه یک مسوول ورزشی رشته دیگری را عامل عدم حرکت خود بداند، فرار از مسوولیت است، اما در مورد خود فوتبال باید بگویم مردم همان اندازه که به فوتبال توجه می شود باید از آن توقع داشته باشند مسوولان فوتبال قرار بود ظرف 48 ساعت برای تیم ملی مربی تعیین کنند اما دو ماه بعد مربی مشخص شد، براساس همین موضوع ما باید از تیم توقع نتیجه داشته باشیم ما حتی یک بازی تدارکاتی درخور توجه برای تیم ملی در نظر نگرفتیم حال اگر تیم ملی ما نتیجه بگیرد معجزه ملبورن تکرار شده است. از این رو معتقدم ممکن است تیم ملی شانس بیاورد و به مرحله بعد جام جهانی صعود کند، اما قطعا این اتفاق حاصل برنامه ریزی مسوولان نبوده است.
در ادامه این جلسه مهندس محسن مهرعلیزاده نیز به ایراد سخن پرداخت. وی گفت: اگر مشکلات ورزش را از سه زاویه بررسی نکنیم، باید منتظر ادامه مشکلات باشیم. خوشبختانه حرکتی در ورزش ما آغاز شده که می تواند مشکلات ورزش را به پایان برساند. همانطور که خبرنگاران در جریان هستند من تنها رئیس سازمانی هستم که بعد از گرفتن حکم نظام جامع ورزش را تنظیم کردم و تنظیم این نظام در حکم من آورده شده بود. نظام جامع ورزش یعنی نگاه 20 ساله به ورزش که در زمان من این حرکت رخ داد.
وی افزود: از اسفند 80 که کارم را حکم گرفتم کار تحقیقاتی این نظام در شورای ورزش که ریس جمهور وقت نیز درآن حضور داشت بررسی کردیم که آقای خاتمی حتی تعجب کردند و گفتند که چطور در این مدت کم توانستیم نظام جامع را پیاده کنیم که بنده به ایشان گفتم نه این فقط طرح ابتدایی است که مشخص می کند نظام جامع ورزش چه چیزهایی را نیاز دارد.
رئیس سابق سازمان تربیت بدنی گفت: ما 18 ماه بر روی این طرح کار کردیم و در این مدت از حدود 800 نفر از پیشکسوتان مدرسان، قهرمانان، روزنامه نگاران و از هر کسی که به نوعی به ورزش ربط پیدا میکرد نظرخواهی کردیم. در ضمن هر مرحله از طرح که پیش میرفت را روی سایت قرار می دادیم تا اظهارات را درباره آن دریافت کنیم. با این حساب یک کار جمعی در خانواده ورزش انجام شد و در مجموع 47 هزار نفر روز روی این طرح کار شد.به طور مثال در مورد ورزش همگانی فکر می کردیم که این ورزش چه نقشی می تواند در سلامت مردم داشته باشد و غیره.
وی در این باره ادامه داد: در این طرح حتی ساعت ورزش مدارس تنظیم شد و مشخص کرده بودیم کدام ورزش را کدام حوزه بودجهرسانی کند. به طور مثال در خصوص ورزش حرفهای سرمایهگذاری برعهده باشگاهها بود و در کنار آن دولت به جد باید کمک مالی میکرد. در ضمن حتی برای المپیک و مدالهایی که باید میگرفتیم میز برنامه داشتیم و نوشته بودیم چقدر برای مدالآوری باید سرمایهگذاری شود.
مهرعلیزاده گفت: بخشی از این طرح وقتی این تصویب شد بهگونهای بود که در زمانهای بعد از آن نیز قابل اجرا بود چراکه آن را بردیم در ماده 119 قانون بودجه چهارم. خلاصه این طرح در یک صفحه و نیم نوشته شد و تلخیصی از آن به صورت عدد و رقمی ذکر شد به طور مثال توسعه فضای ورزشی در این نظام به طوری تنظیم شده بود که باید از نیم متر مربع به دونیم متر مربع میرسید.
مهرعلیزاده در ادامه افزود: یادم میآید یک روز وقتی نظام جامع در دو بند تصویب شد و در آن ذکر شد که کلیه دستگاه ها موظفند به آن عمل کنند و سازمان برنامه بودجه موظف است بر اساس نظام طرح جامع ورزش در برنامه بودجه عمل کند. این را از دولت گرفتیم و زیر سر گذاشتیم و وقتی بودجه سال 84 برای تنظیم آمد که گفتند صفر درصد افزایش بودجه داریم ما بهجای 809 میلیارد تومان سال 83 رقم 1000 میلیارد تومان را در بخش عمرانی دادیم که حدود 12.5 برابر بود. مدیران برنامه بودجه در جلسه ای با خاتمی گفتند برخی از دوستان توجه ندارند که من چیزی نگفتم ولی در جلسه دوم گفتم اگر منظورتان من است من بر طبق نظام جامع حرکت کردم و در واقع 6 درصد همنیست و حدود 12 برابر است.
رئیس سابق سازمان تربیت بدنی گفت: ورزش کار با نیروی انسانی است و و نیاز به انگیزه دارد. خوشبختانه کشور ما دارای برنامه هست که این برنامه در 4 دوره 5 ساله به تصویب رسیده و اگر به آن عمل شود چیزی از کشورهای پیشرفته کم نداریم چراکه نظام جامع ورزش از بعد تکنیک برنامهریزی جزو بهترینها در دنیا بود در همان زمان در مسائل کلان کشور برای اولین بار تکنیک نظام جامع برنامه ریزی مطرح شد.
مهرعلیزاده در ادامه جلسه در پاسخ به سوالی در مورد نقاط ضعف کاروان ایران در المپیک پکن گفت: در مجموع به خود چین نباید نگاه کرد؛ درست است که مشکلات در المپیک تاثیر گذار بوده است، اما باید به گذشته آن نگاه کرد. در المپیک ما یک استثنا به نام رضازاده داشتیم که صدرصد مدال آور بود، اما ما نمیتوانستیم در رشتههای دیگر روی استعدادها کار میکردیم در رشته دو و میدانی می شد طی چهار سال کار کرد که در طولانی مدت جواب می دادند ول برخی رشته ها مثل کشتی و ورزشهای رزمی که در رگ و ریشه ما هستند را باید فقط هدایت می کردیم تا به مدال برسیم.
وی افزود: بعد از المپیک آقای علی آبادی گفتند ما در برخی رشته ها برای تجربه اندوزی رفتیم و فقط سوریان امید مدال آوری ما بود. این نشان میدهد در رشتههایی مثل کشتی که شانس مدال ما است و به به برنامهریزیهای چند ساله نیاز ندارد و فقط یک نظارت میخواست تا 6 مدال گذشته به 8 عدد تبدیل کنیم، ولی بر میگردیم به اینکه یک نظام مسئله باشگاهها زیر سایه ورزش قهرمانی گم می شود و در حالی که ما این ورزشها را تفکیک کردیم. فکر می کنم که باید به قبل از پکن فکر کنیم و مشکل را در آنجا جستجو کنیم چرا که در این زمان کارهایی که باید انجام می شد انجام نشد.
مهرعلیزاده درباره عدم حضور رضازاده در المپیک گفت: آنچه که من از علی آبادی شنیدم این بود که او در آخرین تمرین خود 25 کیلو زیر وزن خودشان را وزنه زدن و خودشان مایل به شرکت کردن نبودند و این موضوع ربطی به زمان ایوانف نبوده است.
وی درباره عدم حضور خود در کمیته ملی المپیک افزود: من تصمیم گرفتم بدعتی را که روسای قبلی سازمان گذاشته بودند و بعد از پایان دوره هوس می کردند بروند در کمیته المپیک و بعضاً برخی تعجیل میکردند و زودتر میرفتند انتخابات برگزار میکردند را نداشته باشم. من خواستم در دوره خودم نشان بدهم ریاست سازمان و المپیک دو بخش متفاوت است و سازمان بخشی از دولت است و المپیک بخش عمومی و NGO است تنها کاری که کردم به عنوان یک نفر یک رای دادم. بد نیست کمیته شکست تشکیل شده، اما اینکه قراخانلو میگوید به ما اختیاراتی داده نشده سوال برانگیز است، چراکه اگر رئیس ورزش فردی باشد که بر اساس قانون با رئیس کمیته مکلی المپیک رفتار کرده باشد، قطعا نباید مشکلی وجود داشته باشد، اما اگر نه دستگاه ورزش غیر قانونی محدودیت هایی را لحاظ کرده باشد چیزی است که باید بررسی شود.
ریس سابق سازمان تربیت بدنی درباره دوشغله بودن کفاشیان ریس فدراسیون فوتبال نیز اشاره کرد: دوشغله بودن مشکل نیست؛اگر کسی برنامه محور حرکت کند مشکلی پیش نمیآید ممکن است در پستی یک سال یکبار مدیر تغییر کند، اما اگر برنامه وجود داشته باشد بر برنامه محوری وجود داشته باشد افراد سرعت کار را کم و زیاد می کنند، اما ما در کشور مان برنامه را کنار می گذاریم و بی برنامه عمل می کنیم . وی گفت: من در گفت و گو با کفاشیان هم گفتم که ایشان باید در قبول ریاست فدراسیون فوتبال کمی دقت می کرد و می توانست این سمت را قبول نکند و برای سمت خودش را که مهمتر هم بود بیشتر وقت می گذاشت.
در ادامه نیز هادی ساعی قهرمان ایران در المپیک پکن نیز سخنانی ایراد کرد.
وی گفت: المپیک رویداد بسیار مهمی است که هر 4 سال یکبار برگزار می شود و به همین دلیل از حساسیت فراوانی برخوردار است. شاید به خاطر همین حساسیتهاست که باعث می شود قهرمانان بزرگ نتوانند کارایی بیشتری داشته باشند.
ساعی اظهار داشت: به طور کلی در رقابت های المپیک 50 درصد قهرمانی به مسایل فنی بستگی دارد، اما 50 درصدمابقی مربوط به مسایل روحی و روانی ورزشکاران است. کاروان ایران در المپیک لطمههای زیادی خورد قهرمانان ما نتوانستند خودشان را از لحاظ روحی برسانند. مطمئناً اگر بچهها با همین آمادگی در مسابقات جهانی شرکت می کردند اول میشدند.
وی خاطرنشان کرد: باید در طول برگزاری اردوها به مسایل روحی ورزشکاران نیز رسیدگی کرد. یک ورزشکار برای اینکه بتواند در چنین میدانی قهرمان شود باید جسمی سالم داشته باشد و به همان اندازه نیز از لحاظ روحی تقویت شود.
ساعی در خصوص نتیجه نگرفتن ورزشکاران ایرانی گفت: هنگامی که یک ورزشکار در آستانه مسابقات به آمادگی میرسد همه روی کاغذ از او به عنوان قهرمان مسابقات یاد میکنند؛ انتظارات از او بالا می رود و همین امر باعث ضعیف شدن روحیه اش می شود، به طوری که بعضی از ورزشکاران ایران در المپیک شب قبل از بازی فکر می کردند که روز مسابقه بعد از باختشان چه بگویند.
قهرمان تکواندو المپیک 2008 پکن گفت: من باید قبل از المپیک عمل جراحی انجام می دادم به طوری که شب از درد نمیتوانستم بخوابم. 2 ماه قبل از اعزام به المپیک دستم شکست، اما من همچنان مصمم به کار خودم ادامه دادم تا بتوانم برای کشورم افتخار کسب کنم. قبل از اینکه به المپیک اعزام شوم در پشت کتاب یکی از دوستانم نوشتم که من هادی ساعی تعهد میدهم که در المپیک طلا بگیرم و در غیر این صورت دیگر تکواندو بازی نکنم و این تعهد باعث شد در شرایطی که فقط 71 کیلوگرم وزن داشتم در وزن 80+ کیلوگرم مسابقه انتخابی را برگزار کنیم و بتوانم مجوز حضور در رقابت های المپیک پکن را کسب کنم.
به گزارش روابط عمومی بنیاد باران؛ در پایان این جلسه نیز دستخط پیام تبریک حجت الاسلام و المسلمین سیدمحمد خاتمی به هادی ساعی توسط مرتضی حاجی مدیرعامل بنیاد و مهندس محسن مهرعلیزاده به وی تقدیم شد.
در پایان نیز حاضران روزه خود را در محل بنیاد باران افطار کردند.
یزدفردا
http://www.yazdfarda.com/news/af/12714/
برچسب ها
اخبار مرتبط
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
- هیچ نظری موجود نیست
سهشنبه 21,ژانویه,2025